Antal visningar totalt:

38,727

Just nu skrotar vi:
- text

 

Beg. delar till Volvo 740, 940 och V70 & VW Golf, endast kortbetalning
Under semestertid så har vi begränsade öppettider, ring innan!

Utterstad bilskrot

Vi skrotar och demonterar trasiga bilar.

Vi ser till att era bilar skrotas på ett miljövänligt och korrekt sätt. Vi tar hand om bilavfallet och erbjuder de återvinnbara bildelarna till försäljning.

Just nu skrotar vi:

Ford Fiesta 2017 och Ford Anglia 1960, ”bärplockare”. Utförsäljning av gamla bildelar, även en traktor: International Harvester.

Skrota bilen

När bilar blir gamla eller trasiga är det dags att skrota dem och ta hand om dess delar och avfall.

När vi skrotar bilar ser vi till att ta hand om avfallet på ett korrekt och miljövänligt vis. Det innebär att vi tar hand om olika oljor och vätskor och tar hand om allt miljöfarligt material. Sedan ser vi till att återvinna material som bilen är byggd av, som järn och aluminium. Järn kan i princip återvinnas hur många gånger som helst utan att tappa sin förmåga. Hela bildelar återvinner vi och säljer sedan i vår reservdelsbutik.

Hur går en skrotning till?

Det börjar med att ni kommer in med er bil till oss för skrot, eller att vi kommer ut och bärgar in den till vår skrot.

Förr i tiden kunde man få en skrotningspremie när man skrotade bilen. Detta togs bort 2007, vilket innebär att man inte längre får betalt för att skrota sin bil. Därför kostar en bilskrot inget längre heller. För att skrota din bil behöver du tillgodose oss med ett registreringsbevis på er bil. Vi ser sedan till att demontera bilen och återvinna de delar och material som är brukbara. När skrotningen är färdig skickar vi in ett skrotningsintyg till transportstyrelsen och allt är färdigt.

Slå oss en signal om ni har några frågor om att skrota er bil. Vi hjälper er!

Frågor & Svar

Här besvarar vi vanliga frågor om vår bilskrot.

Vad innebär producentansvar?

Producentansvar innebär att bilproducenterna ansvarar för att deras bilar skrotas och återvinns på ett miljömässigt vis. Det innebär att ni som bilägare har rätt att lämna in er bil kostnadsfritt till en auktoriserad bilskrot. Denna kostnad står bilproducenten för. Detta är även för att se till att bilens avfall och dess reservdelar tas hand om på ett miljömässigt korrekt sätt.

Vilken typ av bil kan jag skrota hos er?

Idag ingår de flesta bilar i producentansvaret. 97% av alla fordon ingår i producentansvaret. De fordon som inte ingår är husvagnar, släpvagnar och tunga lastbilar. De flesta andra fordon är kostnadsfria att skrota. Självklart kan vi skrota andra fordon med för en kostnad. Välkomna att höra av er till oss!

Vad kostar det att skrota bilen?

Det är kostnadsfritt att få sin bil skrotas så länge bilen är i komplett skick och väger mindre än 3500 kilo. En uppbrunnen bil är inte i komplett skick. Komplett skick innebär att bilen är hel och har kvar alla sina delar. Att få bilen bärgad kostar dock beroende på hur långt ifrån bilskroten den befinner sig.